04-05-04

Mijn eerste training

Nu heb ik wel al één en ander gepost omtrent schoenen, trainingsmaatje, ... maar uiteraard moeten we ook beginnen trainen. Wel, gisteren ben ik voor het eerst gaan trainen. Ik wou eens zien hoe lang precies kon lopen. De grote test dus.
Het was van in een ver, onbestemd verleden geleden dat ik nog eens echt gelopen had. Pas op, ik loop hier wel eens naar mijn trein, maar met niet aangepast schoeisel en kledij en met een zware rugzak kun je dat bezwaarlijk lopen noemen.
Dus trok ik gisteren naar het fitnesscentrum. Waarom naar het fitnesscentrum? Omdat ik daar nog een massa beurten staan heb die wel eens opmogen. En omdat ik het niet zag zitten om mijn eerste training in mijn buurt te lopen!
Eens ik die loopband aan het rollen kreeg ging het vrij vlot. Op een zeer gezapig tempo tien minuutjes gelopen. Toen kreeg ik de milt en besloot ik dat het verstandiger was om twee minuutjes te wandelen. Daarna heb ik nog eens 10 minuten gelopen, 2 minuten gewandeld, 5 minuten gelopen en een minuut of vier uitgewandeld. Ik heb dus in totaal 25 minuten gelopen. Niet slecht voor een eerste keer! (vind ik persoonlijk)
Daarna goed de spieren gerokken, waardoor ik vandaag weinig of geen spierpijn heb! En ik vond het zelfs leuk! Op naar meer! Morgen weer trainen!

14:41 Gepost door Loperke | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Veel succes !! Veel succes met je blog en vooral met het lopen. Bedankt voor de link naar mijn loopblog. Wees in het begin vooral voorzichtig en forceer niets. Dit om vervelende kwetsuren te vermijden. In verschillende atletiekclubs lopen er Start To Run programma's waarin je samen met andere beginners een trainingsschema kunt volgen om uiteindelijk na 10 weken 5 km ononderbroken te kunnen joggen. Daarna wordt dit eventueel verlengd met als doel het lopen van de 10 km. Je kan hierover misschien eens inlichtingen inwinnen bij een loopvereniging bij jouw in de buurt. Ook kun je natuurlijk gewoon een trainingsschema opzoeken op het web en dit proberen te volgen. Belangrijk is wel dat je leert luisteren naar je eigen lichaam en beseft dat je eigen lichaam het altijd beter weet dan wat voor schema dan ook. Ik zal in elk geval je vorderingen met veel aandacht opvolgen. Veel loopplezier !!

Gepost door: Luc | 04-05-04

De commentaren zijn gesloten.