28-05-04

Hartslagmeter

Vanmorgen is mijn hartslagmeter aangekomen! Gratis daarbij geleverd het boekje "Trainen met de hartslagmeter". Over de levering en de service van de hartslagmetershop ben ik overigens heel tevreden!
Hoewel ik het boekje dus nog niet gelezen heb, ben ik vanmiddag toch gaan lopen met de hartslagmeter. De waarden had ik zo goed mogelijk ingesteld met de handleiding.
In het begin was het wat sukkelen, ik had de band waarschijnlijk niet goed om. De eerste halve toer varieerden mijn waarden tussen 0 en 44. :-) Aangezien ik me toch goed voelde en dat dus niet kon kloppen ben ik maar even gestopt, band opnieuw aangedaan en toen leek het er al veel meer op! Zonder problemen verder gelopen.
Over de waarden en zo ga ik nog niet uitweiden, eerst wat verder lezen en experimenteren, maar ik vond het al een superhandig ding! Vooreerst omdat er een chronometer opzit (yes! eindelijk!) en ten tweede omdat dat ding me er attent op maakt wanneer ik te hard of te langzaam ga! E, ik heb precies wel iets nodig om me in toom te houden! Nu, als ik mooi tussen mijn waarden bleef lopen, leek het wel alsof ik uren kon blijven lopen...! Zalig! Alleen mag mijn middagpauze ook niet te lang duren! :-)))
 

13:57 Gepost door Loperke | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Langeafstandslopen Beste,
Leuke blog. Als je graag met langeafstandslopen bezig bent, ga dan ook eens een kijkje nemen op www.davyatletiek.tk.
Groetjes
Davy

Gepost door: Davy | 28-05-04

hartslag hoi, gefeliciteerd met de aankoop! Ik heb ook vrij snel een hartslagmeter aangeschaft en dat heeft me toch wel geholpen om mijn uithouding op de lange afstand te verbeteren, omdat je inderdaad op een tempo loopt dat "gezond" is en lang vol te houden. Nu gebruik ik hem amper nog, misschien 2 à 3 keer per maand, omdat ik zelf wel vrij goed aanvoel nu hoe het met mijn conditie gesteld is. Maar toch een handig hulpmiddel hoor.

Gepost door: Ruthje | 29-05-04

De commentaren zijn gesloten.