02-06-04

Regen

Tot nog toe kon ik nooit klagen over het weer. Steeds mooi droog. Maar wat doe je als het zo hard regent (zoals vandaag)? Gaan jullie dan lopen? Ben je een "mietje" als je dan niet gaan lopen? Hoe beschermen jullie je? Of geen bescherming?
Of nog erger, wat doen jullie in de winter? Als het regent, sneeuwt, vriest? Lopen als het zo koud is, brrrr....!
vervolg:
Ik brei er meteen maar het vervolg aan. Ik was dus goed bezig mijn training te annuleren hoewel ik ze toch wel weer kon gebruiken. Toen ik op Joerie zijn blog belandde zag ik dat hij juist van wat regenweer hield om te gaan lopen. Zo heeft Joerie me toch overtuigd om te gaan lopen!
Tot mijn verbazing viel dat heel goed mee en bovendien was ik niet alleen: er waren zeker 10 andere lopers in het park! Het enige nadeel was dat mijn tenen na één ronde al nat waren (ja, fitnesschoenen zijn niet waterdicht!).
Ook leuk zijn de blikken van de mensen op straat en op het werk! Mijn collega's verklaren mij nu helemaal gek, maar misschien zijn lopers gewoon een beetje gek?

12:07 Gepost door Loperke | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

GOED GEDAAN MEID Was eigenlijk net op je blogje langsgekomen om te zien of er nog wat werd gelopen bij jou ... goed te zien dat je uiteindelijk gegaan bent .. regen .. dan zit er veel zuurstof in de lucht, lekker gezond, en goed frisjes om wat tempo te lopen ... tijdens mijn vorige marathon training ben ik dikwijls in de vrieskou gana lopen .. zelfs in Oosterijk op skireist bij -10 graden .. ja ja .. lopers zijn helemaal gek ! Zorg voor een water - en winddicht jasje , dat is heel belangrijk ... en goed schoeisel .. natte voeten zorgen voor blaren .. ik heb de gewoonte tijdens een wedstrijd me helemaal nat te gieten bij de watervoorzieningsposten ... als gevolg lopen mijn schoenen vol .. dus .. niet doen ... en ook beke rond de plassen lopen ... we zijn niet helemala gek hé ... blijven lopen !!!!

Gepost door: Yoeri | 02-06-04

K-way Zou een gewone K-way goed zijn om te lopen? Of moet ik weer iets speciaal kopen? Anders moet ik echt naar een sponsor op zoek, hoor! :-)

Gepost door: Loperke | 03-06-04

K-way zou ik niet doen ... heb serieus last gehad van huiduitslag door het gebruik van een niet ademende regenjas ... de dermatoloog was heel duidelijk ... geen k-way maar een speciaal jasje dat zweet naar buiten laat ...zoek maar sponser ! :-)

Gepost door: Yoeri | 03-06-04

nat en/of koud ... Hoi loperke,
op jouw vraag wat andere lopers doen dan maar wat over mij.
Ik heb een grote hekel aan regen en vooral als het al regent voordat ik ga lopen. Verder ben ik ook een ontzettende koukleum. Dus als ik toch moet lopen bijv. voor een wedstrijdje dan kleed ik me helemaal aan beschermd tegen de regen en/of de kou. Ik moet zeggen, dat ziet er niet uit en ik krijg veel commentaar maar ik vind het wel lekker zo. Nu heeft men ook wel gelijk dat je je rot zweet als je een jasje aan hebt, maar ik kies dan uit 2 kwaden de minst kwade oplossing. Per slot van rekening moet je je er toch zelf lekker bij voelen, niet waar ?
Als je voor de aardigheid op mijn weblog kijkt op 5 april, dan zie je mij tijdens de marathon van Rotterdam, met lange broek en jasje aan en als je dan de rest om me heen ziet, korte broek T-shirt, dan val ik wel erg uit de toon, maar ik voel me zo lekker. Ik draag ook al heel vroeg handschoenen.
Wat ik daarmee wil zeggen is dat je je moet kleden zoals je je het prettigst voelt. Het moet immers leuk blijven.
Ik ben het helemaal met Yoeri eens, met dat water en winddicht maar wel ademend jasje, want als je eenmaal zweet dan koel je tenminste niet af.
Wat betreft loopschoenen, zodra je die hebt (wanneer?) dan zul je zien dat die doorgaans nog minder waterdicht zijn dan die fitness schoenen. Voor schoenen geldt dus een ander verhaal en mijn enige ervaring daarin is dat ze goed passend moeten zijn, evenals de sokken die je dan draagt.
Wat is eigenlijk een K-way ?
Overigens, ademende jasjes zie je vaak op grote lopen zoals marathons bij standjes te koop. Vaak modellen van het vorig jaar, maar ook heel vaak voor de helft van de prijs en nog gewoon dezelfde kwaliteit. Of je moet heel erg modebewust zijn. In dat geval moet je wellicht toch op zoek naar een sponsor...

Gepost door: jimi | 04-06-04

die ALdi jasjes zijn wel goed Hey Loperke, ik heb vorig najaar in de Aldi bij een speciale aktie een "loopjack" gekocht voor amper 13 euro. Heeft ademende meshen (of hoe noem je dat) en je kan de mouwen afritsen. Zit zalig goed, je zweet er niet in maar het houd je lekker warm. Ik heb het heel de winter gebruikt. Makkelijk te wassen ook en nadien gewoon effe inspuiten om het terug waterafstotend te maken. Ik hou het wel in 't oog wanneer ze terug zo'n actie doen en laat het je weten. Voor 13 euro kan je echt niet sukkelen hé.

Gepost door: Ruthje | 06-06-04

De commentaren zijn gesloten.