17-06-04

Hartslag

Nu heb ik een vraagje. Mijn maximale hartslag is volgens een formule die ik ergens gevonden heb 190. Maar nu heb ik vrijdag, na mijn sprintje op de jogging een hartslag opgetekend van 198. Moet ik me nu zorgen maken en dringend naar de dokter gaan? Of moet ik mijn maximale hartslag aanpassen in mijn berekeningen?
14:09 Gepost door Loperke | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Max. hartslag He loperke,
Dat van die max. hartslag blijft een vuistregel. De echte max. hartslag heeft iedereen met de geboorte mee gekregen en is dus persoonsafhankelijk (ook afhankelijk van het geslacht). Naarmate je ouder wordt neemt de maximale hartslag af. Er zijn wel methodes om erachter te komen wat je max. hartslag (op dit moment) is.
Wat echter veel belangrijker is, is het omslagpunt, die hartslag waarbij de spieren nog net niet gaan verzuren. Met trainen op of onder het omslagpunt kun je dus het uithoudingsvermogen omhoogbrengen en toch elke keer snel herstellen.
Een bekende methode hiervoor is de zgn. Conconitest.
op http://web.inter.nl.net/hcc/j.vd.bosch/ vind je informatie hierover. Als er bij jou in de buurt een atletiekvereniging is die deze test uitvoert zou ik dat zeker een keer doen. Dan zie je ook dat je best veel mogelijkheden hebt met je hartslagmeter. Ik zelf heb hem al 3x gedaan en het is wel leuk om zo meer informatie over je conditie te weten te komen.
En anders is het toch leuk om die website eens te bezoeken.
Succes ermee.

Gepost door: Jimi | 17-06-04

De commentaren zijn gesloten.