16-07-04

Ultraloop

Gisteren zag ik een topic op Sporza over een ultraloop in Amerika. Geen gewone ultraloop, voor zover je een ultraloop gewoon kunt noemen natuurlijk. Een ultraloop in woestijnachtig gebied, met onderweg heel wat gevaarlijke adders en andere beestjes in een temperatuur van meer dan veertig graden. Over een afstand van maar liefst 216 km!!! In Amerika moet alles altijd groter, straffer en meer zijn, hé.
Een 75-tal lopers zijn er aan begonnen, hoeveel er het einde gehaald hebben dat weet ik niet. De overgelukkige winnaar (ik zou ook content zijn dat ik er ben) had er maar liefst 27 uur over gedaan, wat toch een respectabele gemiddelde snelheid van 10 km per uur opleverde.
 
Ze zeggen van lopers soms dat ze een beetje gek zijn maar me volgens mij is dat voor ultralopers toch echt wel een beetje het geval.
 
Ik stel me daar eigenlijk wel wat vragen bij. Een ultraloop lijkt me echt niet meer gezond. Volgens mij is een marathon lopen echt wel het maximum wat een mens moet gaan lopen.
 
Maar ja, ik heb niet echt veel recht van spreken zeker als ik ga meedoen aan de Dodentocht? :-)

10:21 Gepost door Loperke | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Een loperke met een webblog, zie. als dat niet straf is. Net zoals haar prestaties, trouwens. Loperke altijd al gekend als een doorbijterke, dus dat komt wel in orde met die 20 km...

Grappig wel dat ik hier nix van wist. Nu dus wel en je mag me dan ook regelmatig eens verwachten voor een reactie. Of een supportersverslag!

tot gauw,

i.

Gepost door: ilse | 16-07-04

Lief Ilse is een heel lief meiske, zo toffe berichtjes schrijven over mij...!

Gepost door: Loperke | 16-07-04

De commentaren zijn gesloten.