18-07-04

Sanex Run 5 km

Vanmiddag meegedaan aan de Sanex Run. Gewoon Run, want het was niet alleen voor Ladies, zoals ik dacht, mannen mochten ook meedoen. Maar het overgrote deel waren wel Ladies. S. liep toch niet mee, want ze was niet helemaal topfit, ze had deze week een verkoudheid opgelopen in deze prachtige zomer! :-) Maar ze was wel mee op te supporteren voor mij, mijn tas te dragen en een foto te nemen.
Ik was weeral zeer zenuwachtig. Bij de opwarming (er was een groepsopwarming, was wel leuk) zag ik het weeral niet meer zitten. Maar ik had betaald dus ik zou nu meelopen ook. Bovendien weet ik ook wel dat het behoorlijk stom is om zenuwachtig te zijn voor een wedstrijd als deze. Ik heb er gewoon niets mee te verliezen en laatste word ik toch niet. De eerste 500 meter zat mijn maag nog steeds in de knoop van de stress, maar toen aangezien ik nog steeds mensen inhaalde begon het toen beter te gaan. Toen viel de stress van me en kon ik volledig ontspannen lopen. En het ging lekker.
Er was wel het dorstprobleem. Ik had al dorst vóór de wedstrijd (wat geen goed deed aan mijn zenuwen). Iets te veel druivesuiker gegeten en S. was er al vandoor met mijn flesje water. Ik heb dan gewoon een wildvreemde mens gevraagd of ik eens van zijn flesje water mocht drinken. Voor het geval hij dit leest: dikke merci! Halverwege kregen wel wel water. Zo heb ik voor de eerste keer ook ervaren dat drinken uit een bekertje eigenlijk zo goed als onmogelijk is. Volgende keer hou ik mijn flesje water bij tot aan de start!
Eigenlijk vind ik mezelf wel een "lepe" loopster. Ik hang altijd achter mensen die iets sneller lopen, gebruik deze als "treintje" en als zij vertragen ga ik er gewoon voorbij. Zo heb ik meestal nog een eindsprintje in de benen en dan loop ik mijn "treintje" ook altijd genadeloos voorbij! :-) Leuk aan zo'n treintje is dat ik helemaal niet het gevoel heb dat ik me forceer, ik vind het gewoon gemakkelijker om achter iemand te lopen.
Halverwege de wedstrijd begon het lichtjes te regenen, tegen dat ik aankwam begon het te plenzen. Dat was wel jammer, want ik had graag wat degelijker gestretched, wat gekeken naar diegenen die na mij aankwamen, wat gezellig uitgeblazen. Nu was het snel de K-way aantrekken en drogere oorden opzoeken.
Mijn tijd: volgens mijn chrono 28:15, wel geen 5 km maar maar 4,8 km. Een behoorlijke tijd, dat wel. Ik ben hier zeer tevreden mee! Ik liep ongeveer zo snel als vorige week, nochthans had ik het gevoel dat ik eerder traag liep.
Ondanks de zenuwen die voorafgaan aan zo'n wedstrijd smaakt dit toch wel naar meer! En om dit te vieren: een eerste keer een (wazige) foto van mij op deze blog. Ik ben het meisje met het blauwe T-shirt, in het midden van de foto)
 
@ Ruthje: met deze tijd moet je mijn naam kunnen terugvinden in de uitslagen! :-)))
 

19:00 Gepost door Loperke | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Foto Een welgemeende sorry aan alle fans voor de wazige foto! Ik hield een paraplu, een zakdoek en een digitaal toestel vast. Go Lien, go!

Gepost door: S. | 19-07-04

proficiat! Proficiat met je mooie tijd Loperke! Weer een wedstrijdervaring rijker se, toch leuk hé. Ik maak ook altijd gebruik van een "haas" (zo noemen ze dat eigenlijk), ofwel spreek ik op voorhand al met iemand af, ofwel doe ik zoals jij en zoek ik iemand tussen de lopers die net een tikje sneller loopt, soms moet ik dan wel afhaken, maar dan zoek ik iemand anders. Het maakt de wedstrijd leuker vind ik. Nog een kleine 2 weekskes en dan staat Lokeren voor de deur, kijk er al naar uit om je eens te ontmoeten. Groetjes

Gepost door: Ruthje | 19-07-04

Proficiat !! Proficiat met je prestatie. Op naar de volgende wedstrijd. Een kleine dosis gezonde stress moet er op voorhand zijn, dat komt de prestatie ten goede (in mijn geval dan toch). Groetjes, Luc.

Gepost door: Luc Conings | 19-07-04

Proficiat. Bedankt voor het leuke verslag van een mooie wedstrijd. Je lijkt echt goed op weg naar je doel in het najaar!

Gepost door: Stefan | 25-07-04

De commentaren zijn gesloten.