20-09-04

5 KM Brussel


Gisteren meegedaan aan de 5 km van de Nike Brussels City Run. Net zoals een paar andere bloggers vond ik starten en eindigen in het Koning Boudewijnstadion behoorlijk indrukwekkend! Wetende dat ik een paar weken geleden ergens hoog in de tribune zat te supporteren, dat ik nu zelf op die baan liep...


Ik was beduidend minder zenuwachtig dan die keer in Oostende, maar het zal er ook wel mee te maken hebben dat Sofie meedeed. Ik had wel niet echt het gevoel dat mijn voorbereiding super snor zat. Laatste keer gelopen: woensdag. De dag ervoor gaan eten bij vrienden, maar ik heb het alcoholverbruik wel gematigd gehouden en zat rond een uur of 2 in bed.


En dan het startschot. In het begin is het een beetje een gedrum, maar dat lost zichzelf al snel automatisch op. We waren vertrokken voor een toertje voor 5 km in en rond het Boudewijnstadion. En daar zitten ook nogal wat bergopjes en bergafjes in. Hoewel ik daar eigenlijk nooit op train heb ik daar weinig problemen mee. Ik probeer gewoon de hele wedstrijd door mijn eigen tempo te volgen en hou hierbij enkel rekening met mijn eigen gevoel. Hartslagmeter draag ik wel, maar da's meer voor de statistiekjes achteraf. En andere lopers... in het begin word ik altijd nogal veel voorbijgelopen, maar naar het eind haal ik iedereen netjes weer in.Want dan is hun motor blijkbaar opgeblazen en ik weet mijn krachten netjes te verdelen. Ook een eindsprintje, altijd leuk, haal je er op het eind nog een hoop in.


Blijkbaar was het ook een snelle wedstrijd. Ik had nochthans niet dat gevoel tijdens de wedstrijd, want het leek alsof ik heel traag liep. En ik kijk zelfs niet op mijn klok bij een wedstrijd.Toen ik bij de aankomst een blik op de klok wierp, viel ik bijna omver van verbazing: 26:15. Da's 3:25 minuten beter dan mijn vorige PR!!! Mijn officieel geregistreerde tijd zal wel iets lager liggen want het was nog wat drummen bij de aankomst.


Ik vond het ook erg leuk dat er veel supporters waren en dat iedereen luid werd aangemoedigd! Ook de 20 km-lopers stonden luid te supporteren! Sofie heeft het trouwens ook uitstekend gedaan: 33 min ofte ongeveer 4 minuten beter dan haar PR!

 
 

11:01 Gepost door Loperke | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat. Knappe tijd, L. Je hebt tijdens de Memorial duidelijk niet goed opgelet toen Isinbajeva haar record brak: het moet een klein beetje per keer, en niet ineens een grote hap van 3:25 afdoen!!! :-) Just kidding: klasse, zeker omdat je er in de tweede helft nog een hoop kon terugpakken.

Gepost door: Stefan | 20-09-04

super Woohoo!! Wat een supertijd zeg, je bent al een echt raketje geworden. Proficiat, geniet maar volop van deze overwinning op jezelf!!

Gepost door: Ruthje | 20-09-04

rap Proficiat ! Wat ga jij opeens rap. Heb ik iets gemist ? Knappe prestatie !

Gepost door: Jimi | 20-09-04

Loperke met rape konijnebeentjes Jawaadde ... puik werk hoor !!! dikke proficiat !

Gepost door: Yoeri | 23-09-04

De commentaren zijn gesloten.