25-11-04

Uurke lopen

'k Had er gisteren aanvankelijk niet zo veel zin in, maar na 200 meter was dat al weer helemaal over. Nog een paar 100 meter verder stond Dirk te wachten en dan zag ik het nog meer zitten. Een hele toer gedaan en toen ik thuiskwam stond er 47 minuten lopen op mijn uurwerk. Niet slecht voor een gewone weekdag.

Als ik vertrek denk ik altijd dat ik me veel te licht gekleed heb. Gisteren was dat een driekwart-tight, een sportonderhemdje en loop T-shirt met lange mouwen van de Aldi. Maar na 10 minuten lopen ben ik blij dat ik niet meer aangetrokken heb en vraag ik me af wanneer ik ooit zo'n loopjas van de Aldi ga aandoen. Gelukkig gaat Sofie er waarschijnlijk eentje overnemen van mij.

Draag ik nu te weinig kledij? De meeste mannen denken waarschijnlijk dat een vrouw nooit te weinig kledij kan aanhebben! :-) Alleszins, daarna duik ik onmiddellijk onder de warme douche. Dus een koutje daarna kan ik ook niet meteen oplopen.

Mijn hartslagmeter doe ik eigenlijk weinig of nooit meer aan. Ik krijg er steeds pijn van aan mijn ribben. Nochthans, ik heb twee verschillende banden, ik heb ze al minder strak aangespannen, maar toch krijg ik er pijn van aan mijn ribben. Is het nu omdat ik dat ding onder mijn BH-band steek? Maar anders zakt dat hopeloos af of vind ik geen hartritme. Bon, ik weet nu ongeveer zelf wel wat ik kan en wat ik niet kan, dus momenteel gebruik ik het horloge enkel voor de tijdsregistratie.

Ik zou wel heel graag een afstandsmeter hebben. Nu heb ik er meestal geen idee van hoever ik gelopen heb tenzij ik naar de watersportbaan ga. Maar ja, die dingetjes kosten nog al veel geld he. En wat neem je dan? De Garmin waar Yoerie mee loopt? De Polar S 625 X waar iedereen zo laaiend enthousiast over is (maar meteen de duurste). Of wat gedacht van dit leuke dingetje? (Nike SDM Tailwind). De goedkoopste alleszins.

14:53 Gepost door Loperke | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

polar sportBH Misschien kan zo'n sportBH van polar een oplossing bieden?
http://www.polarbelgium.be/NL/html/segments/Cycling/S725/accessories.html

Ik ben zelf ook aan het denken een Polar S 625 X te kopen..

Gepost door: iron-rik | 25-11-04

Polar S625X Hoi,

Ik loop nu al een maand met de Polar S625X en ben er nog steeds laaiend enthousiast over. Kost inderdaad iets meer, maar is zijn geld meer dan waard.

Nog veel succes

Jan

Gepost door: Jan | 25-11-04

kleding Da van die kleding is helemaal nie abnormaal, loperke. Ikzelf vertrek nu 's avond ook altijd in t-shirt met een licht truitje erover en meestal zwier ik dat na 10 minuten al uit. Enig idee wat de prijzen van die afstandsmeters zijn?

Gepost door: bob | 25-11-04

Kledij Dan ben ik hier waarschijnlijk "de koudbloedigsten".
Als ik nu ga lopen draag ik : een t-shirt, zo'n t-shirt met lange mouwen van de Aldi, een dikke trui, een trainingsvest, een regenjasje en daarboven nog mijn fluo-vestje. Als ik vertrek : lekker kou, als ik terug kom : "zweten"!!!!!
Maar zo heb ik het graag!

Gepost door: Koen | 26-11-04

hartslagmeter Hey Loperke. Bij mij zakt die hartslagmeter ook vaak gewoon af, hij is ooit zelfs volledig tot beneden afgezakt tijdens het lopen, was wel een stom zicht natuurlijk. Elke keer pas ik dat bandje weer bij, soms blijft ie goed zitten, dan weer niette... Verder draag ik ook héél veel kleren nu. Onderhemdje, t-shirt lange mouwen en dan vestje (als 't droog weer is rits ik de mouwen er wel af dan). Als 't kouwe wind is komt daar dan nog een sjaal, handschoenen (hele dunne sporthandschoentjes) en een muts of oorverwarmer bij. Maar ik ben dan ook wel een echte koukleum :-)

Gepost door: Ruthje | 26-11-04

Kledij Ik draag enkel thshirt en polar (trui) erboven ... lange broek, handschoentjes en haarband ... schoenen en kousen maken deel uit van mijn obligatoire requisieten ... en volle gas lopen .. krijg ik het direct warm... laat die garmin maar voor wat het is , enkel bruikbaar ik open ruimtes ... hier heb ik er gaan probleem mee , maar in BXL city bv tijdens de 20 km ging het spul volledig de mist in !

Gepost door: Yoeri | 27-11-04

Amai zeg Ik draag duidelijk het minst van al om te gaan lopen. Requisieten als muts en handschoenen, daar heb ik zelf nog nooit aan gedacht. En ik die altijd bekeken wordt als koukleum!
Een vriend van me werkt bij Nike, en zo kan ik de Nike CV10 of die Tailwind veel goedkoper krijgen. Misschien doe ik het zo wel!

Gepost door: Loperke | 29-11-04

Handjes. Qua kleding val ik ergens rond het gemiddelde, als ik dit zo lees. Loophandschoenen waren voor mij wel een ontdekking. Voor ik die had, hield het lopen op tijdens de vriesmaanden. Sindsdien kan ik eigenlijk het jaar rond trainen (als er ergens ondergrond beloopbaar is, tenminste).

Gepost door: Stefan | 29-11-04

vraag Zo een rondje watersportbaan (op die trimbaan, andere kant fietspad/voetpad), hoe ver is dat eigenlijk? Iets van een 4 km?

Gepost door: Jeroen | 09-04-05

De commentaren zijn gesloten.