02-12-04

Stank

Gisteren heel kort gelopen. Een dik half uurtje. Met Dirk en met allebei een hele zware ademhaling. Lag dit aan de kou (5 graden)? Of lag dat aan de luchtvervuiling? Momenteel hangt er blijkbaar weer vervuiling in de lucht.

Kijk, als niet-roker (gestopt sedert 2.5 jaar) vind ik het niet erg dat ze momenteel een klopjacht houden op de rokers. Ik hou er ook niet van van in berookte ruimtes te zitten. Hoewel de hetze toch een beetje overdreven aan het worden is. Maar van de smog die er in de steden hangt door het enorme autoverkeer, daar wordt veel minder werk van gemaakt. Als fietser/voetganger/loper heb ik daar bijzonder veel last van. Ik gebruik slechts heel sporadisch de auto.

Daarom vind ik dat iedere niet-roker die voor iedere keer dat hij afstanden moet rijden minder dan 5 km de auto neemt ipv de fiets geen recht van spreken heeft. Hij richt evenveel schade aan aan mijn longen dan de gemiddelde roker op café. Hetzelfde voor iedereen die de auto neemt naar het werk terwijl het openbaar vervoer vaak perfect mogelijk is en meestal sneller. Dan kunnen mijn longskes ook langer meegaan!

Voila, het moest er eens uit! :-)

17:19 Gepost door Loperke | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

indeed, luv ik sluit me daar volledig bij aan. Als roker én rijdend-blik gebruiker schaam ik me diep over mijn gebrek aan karakter

Gepost door: i. | 02-12-04

kuch jaja, hier in Antwerpen kom je soms ook met een longvergiftiging thuis... zo ooit eens na het lopen drie dagen barstende koppijn gehad, puur van de luchtvervuiling.

Gepost door: Ruthje | 02-12-04

idd! ik rij met de auot meer dan 5 km gelukkig
hmm nee naar de winkel kan ik best met de fiets...
maar ja ik rook...fietsen lukt niet mer zo goed :s
lol
euhm...is de sint vanochtend ook bu-ij u op den buro geweest?
of hebde enkel van de roede gekregen :-)

Gepost door: cms | 03-12-04

De commentaren zijn gesloten.