12-12-04

Mist! Ik haat mist!

Donderdagmorgen vroeg opgestaan want we hadden een vlucht te halen in Charleroi om 9.05u. We bleven slapen bij vrienden in Grimbergen en we waren mooi op tijd aan de luchthaven. Toch iets anders dan Zaventem. Goed ingecheckt en zo en dan om 8.25u, net voordat we zouden gaan instappen weerklonk een stem door de intercom: "wegens het slechte weer is de vlucht naar Milaan geannuleerd." Geen vertragingen, gewoon afgeschaft. En toegegeven, de lucht zat potdicht. Je zag geen 20 meter ver door de mist. Het vliegtuig dat onderweg was moest landen in Luik. En wij zaten vast in Charleroi.

Ryanair kon ons naar Rome brengen, in de late namiddag. Of via Brussel naar Parijs naar Milaan. Alleszins, we zouden de hele dag onderweg zijn én een hele som extra kwijt zijn aan het vervoer. Met een verbouwing en een trouw in het verschiet zagen we dat beiden niet zitten en hebben we het weekend dus maar geannuleerd. Ryanair betaalde netjes alles terug, geen probleem. Maar dus terug naar Gent. Beetje dingen doen die we al lang moesten doen maar steeds uitstelden.


Zo ging ik om te beginnen gaan lopen. Thuisgekomen en schoenen aan. Maar ook hier gooide de mist roet in het eten. Houdt de mist de vervuiling vast? Is mist lastiger voor de ademhaling? Alleszins, na 10 minuten stond mijn luchtpijp in brand. Alsof ik net een hele pak Gauloise gerookt had en ik wéét hoe dat voelt. Het kon toch niet dat mijn conditie al volledig om zeep was na amper een week niet gelopen te hebben? Of was het de vermoeidheid wegens veel te weinig slaap? Na 10 minuten stond ik terug thuis en ik heb nog minstens een half uur doorgehoest en gerocheld.

Ik had hier dus wel een beetje een schrik van opgedaan. Het hele weekend heb ik lopen denken dat lopen bij bijna-vriestemperaturen niet aan mij besteed was. Dat ik in de winter op zoek moest naar een saaie loopband of zo. Da's een reden waarom ik dit weekend niet meer gelopen heb.

Een andere reden was een boek. Da Vinci Code. Ik had dat boek gekocht omwille van de talrijke goede kritieken maar vooral omdat het over het Laatste Avondmaal gaat, een schilderij van Da Vinci dat we in Milaan zouden gaan bezoeken. Geen Milaan, maar dat boek heeft dus een belangrijk deel van mijn weekend ingepalmd. 430 blz, donderdagavond begonnen, vanmiddag uitgelezen. Niet mijn beste boek ooit, maar het minste dat je er kunt van zeggen is wel dat het een meeslepend boek is.

Vanmiddag was het boek uit en onmiddellijk daarna mijn loopschoenen aangetrokken. Wintervrees was ongegrond want 40 minuutjes lekker gelopen, nergens last van. Ergens doet me dat blijkbaar goed eens een week, anderhalve week niet lopen. Daarna ben ik altijd weer extra gemotiveerd. Ondertussen loop ik wel met fleece hoofdband en handschoentjes, samen gekocht voor 10 euro. Soms ben ik geen snob. Hooguit een gadgetfreak misschien. En ik zal wel blij zijn als mijn Nike Runnersokjes arriveren. :-)

Volgend weekend Stekene (6 km). Het zal moeilijk worden om Dirk bij te houden. Hij liep vandaag de 5 km in 27 min en als je weet dat mijn PR op die afstand 26:15 is... En mijn voorbereiding is nu ook niet echt optimaal...


 
 


19:39 Gepost door Loperke | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Mist Is inderdaad niet zo gezond ... heb er ook wel last van ... sneu van de gecancelde vlucht, maar zo ben je toch gaan lopen ... stekene ... wanneer is da ? en is er ergens eensite ?

Gepost door: Yoeri | 12-12-04

damn! en ik verwachtte nog zo'n mooi verslagje van je!!! shit zeg that sucks!!!
een weke niet lopen? vind ik perosonlijk niet erg, 'tis al maandan geleden dat ik nog zadelpijn heb gehad :s
ik ga toch een smijn lon,gen openen openen, maar mist is weldegelijk niet zo gezond, ik voel dat ook...
(ma ik rook mss teveel ook...)
lol
allez welcome back at work dan maar zeker?
damn, ik wist da tik bij het updaten van mijn links ene vergeten was..sorry, volgend jaar beter! :p

Gepost door: cms | 14-12-04

zielig kindjen ik vond dit oprecht het zieligste wat ik deze week had gehoord. Maar aan de ander kant, misschien is het een kwestie van kosmisch evenwicht: een superhuis gekocht, een huwelijksaanzoek,.. het moest ergens eens een beetje fout gaan é.
Maar toch: zielig. zeer zielig.

Gepost door: i. | 14-12-04

verdorie echt wel stom zeg dat je weekendje omwille van het rotweer in België letterlijk de mist is in gegaan... Volgende keer beter hé. En dat boek vond ik ook echt wel meeslepend, bij mij heeft het ook geen 2 dagen geduurd! Veel succes in Stekene hé.

Gepost door: Ruthje | 16-12-04

De commentaren zijn gesloten.