21-12-04

Kerstloop Stekene

Vrijdag heb ik dat laatste stukje gelopen voor wat het was. Het was zo aan het gieten in Gent dat ik er de zin niet echt van inzag.

Zondag dan Kerstloop. Een prachtige dag om te lopen. Geen vriestemperaturen, zonnetje scheen mooi. Je kan in december moeilijk een betere dag vinden om te lopen.

Mooi op tijd vertrokken richting Stekene en heel gemakkelijk gevonden. De organisatie had echt haar best gedaan en overal pijltjes gezet. Zelden meegemaakt! We waren er al bij al vrij vroeg, dus op het gemak omkleden en richting inschrijving. Ook dat ging heel vlot, ondanks het vele volk dat er zou meedoen. Er waren verschillende afstanden: 1 km voor de kindjes, dan 3 km, 6 km of 12 km. Wij voor de zes dus.

Beetje opgewarmd, beetje nerveus staan worden. Ik vroeg me uiteraard weer af wat ik daar stond te doen, waarom ik mezelf dat allemaal aandoe. Niet dat ik er dan ooit aan denk om niet te starten hoor. Vind me alleen een beetje gek op dat moment.

Dan de start. Zoals altijd, beetje hectisch, iedereen zoekt zijn plaatsje uit in de eerste 500 meter, daarbij krijg je wel eens een elleboogstoot van een boomlange kerel. Na 500 meter heeft iedereen zijn plaatsje echt gevonden en dan kan je weer op je eigen tempo verder gaan.

Ondanks dat het niet echt koud was (4 graden) had ik al snel last van een behoorlijk zware ademhaling. Alsof ik moeite heb om zuurstof uit de lucht te halen als het iets kouder is en ik iets dieper moet gaan. Tegen het eind van de wedstrijd zou mijn luchtpijp dan ook weer in brand staan en daar heb je dan de rest van de avond last van.

Ik had het sowieso erg lastig tijdens de wedstrijd. De lastigste van de vier die ik tot nog toe mee deed. Het parcours bestond uit twee toerkes van drie kilometer en als Dirk er niet geweest was had ik er misschien de brui aan gegeven na drie kilometer. Hoewel. Opgeven staat niet echt in mijn woordenboek.

Parcours was niet zo bijzonder. Ofwel had ik het zo lastig dat ik het niet echt gezien had. Sowieso, die kasseikes vond ik er te veel aan. Maar bon, we klagen niet. Overal op het parcours stonden er talloze vrijwilligers de weg aan te duiden en te supporteren. Met dank aan al die vrijwilligers, bij deze.

Ik gaf Dirk meerdere keren aan dat hij me mocht lossen. Toch wel niet eerlijk hoor, mannen moeten veel korter trainer om veel meer te kunnen. Maar Dirk bleef bij me, hij had precies geen zin om alleen verder te lopen. Op het eind gaf hij zelf aan dat er nog een paar lopers ons wilden inhalen. Dat wou ik niet laten gebeuren, dus sprintje getrokken en voor Dirk over de streep gegaan. Dat was eigenlijk ook niet echt eerlijk, Dirk had voor me moeten eindigen want hij had me de hele tijd op sleeptouw genomen.

Over de lijn gegaan op 32:50, geen supertijd maar bon, we zijn er geraakt. En we waren niet laatste. De uitslag is nog niet te vinden op het internet geloof ik. Toch goed voor bijna 11 km/u. Niet slecht ook eigenlijk.

Daarna onze "prijs" opgehaald. Ik heb gekozen voor de zak snoep, die ik vanmorgen aan mijn collega's geschonken heb.

Dirk was wildenthousiast over het wedstrijdje en wil nu zowat om de 14 dagen een wedstrijdje meepikken. Volgende op de agenda is Watervliet (8/01). Als het niet vriest. Want één ding is zeker: koud weer is niet geschikt voor mij op toptijden te lopen. Daarvoor mag het graag een 10 à 15 tal graden warmer zijn! Daarom heb ik voor mezelf een beetje uitgemaakt: als het vriest loop ik geen wedstrijdjes. Als het boven het nulpunt is wel.

De billen zijn nu al twee dagen stijf, ondanks dat we goed gestreched hebben. Trappen zijn te vermijden, gelukkig zijn er in Brussel veel roltrappen. Helaas gaan die meestal naar boven, terwijl naar beneden gaan veel pijnlijker is. Maar goed, we weten weer dat we spieren in onze billen hebben, en niet alleen vet.

Nog leuk om te vermelden. We hadden eigenlijk geen supporters mee. Maar gisteren zat ik toevallig in een opleiding (de meest nutteloze ook) en het meisje naast me bleek aan het parcours in Stekene te wonen. Ze had alle lopers zien passeren en gedacht dat die wel gek waren. Nou, post factum hadden we dus toch een supporter!

10:35 Gepost door Loperke | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

tip van de dag niet uitgaan op zaterdagavond zou volgens mij wel een paar minuten van die tijd kunnen afschaven.

Gepost door: i. | 21-12-04

op tijd Ik lag op tijd in mijn bedje, geslapen van 2 tot 11 is toch ruim voldoende? En die 4 pinten kunnen ook het verschil niet maken.
Ik vind dat ik al genoeg discipline heb, ik ga niet al de geneugten in mijn leven afschaffen! :-)

Gepost door: Ilse | 21-12-04

@ilse vorig berichte was dus @ilse van loperke maar mijn verwarde geest heeft één en ander door elkaar gehaspeld.

Gepost door: Loperke | 21-12-04

admit it you would looooooooooove to be me...

het is allemaal freudiaans, die verwarring. :-p

Gepost door: i. | 21-12-04

Het klopt Het was inderdaad niet zo'n ideale dag om te gaan lopen. De lucht voelt al een paar dagen erg droog aan (hoe raar dat ook kan klinken voor een nietloper). Maar zo'n slechte tijd is het nu ook niet. Een mooi "jog"tempo, dus profi!

Gepost door: Dafke | 21-12-04

Wat zijn we kritisch. Beetje te, misschien. Mooi resultaat toch??? Goed gedaan, vind ik. Voor de luchtwegen is het verre van ideaal weer, dat telt echt wel mee. Aan die vier pinten kan het inderdaad niet gelegen hebben (al is zes nog net dat ietsje optimaler ;-).

Gepost door: Stefan | 21-12-04

Volhouden Hoi,
Tof van je dat je het volgehouden hebt ... toch een mooi resultaat zeker!!!
Bedankt voor je receptje ... van zodra Inge het klaargemaakt heeft, laat ik je wel iets weten.
Loop zo verder!!!

Gepost door: Koen | 21-12-04

super Wat een mooi resultaat zeg! Je mag echt trots zijn op je prestatie, ijskoud weer, lastig parcours (op kasseien loop je automatisch wat moeilijker uiteraard) en dan nog op het punt staan van opgeven...geef toe dat je achteraf wreed content was dat je niet hebt opgegeven hé :-) Proficiat!

Gepost door: Ruthje | 22-12-04

kerstloop stekene Goed gedaan zou ik zeggen en doe zo verder.......Ter info:die monique verdickt achter u ken ik niet.Maar die volgende twee loopsters(Jacobs en Vanrijckeghem) van AVLO zullen u een beetje willen opjagen hebben denk ik,hahaha.Die kwamen "gewoon" een beetje "uitlopen".Die hadden 's ochtends al de veldloop voor vrouwen masters gelopen in Brussel.Als die voluit zouden gaan zouden die ergens tussen 26.30 en 29 min. lopen over die afstand.Maar nu zal hun "pijp" uitgeweest zijn om nog voluit te gaan.Kwamen enkel beetje meedoen voor een prijsje.Vond het toch een sfeerrijk loopje.Was er voor de tweede keer.

Gepost door: Dobbelaere Maria | 26-12-04

De commentaren zijn gesloten.