12-01-05

Eerste echte training

Gisterenavond naar het loopterein Jan Yoens gefietst voor een eerste training bij Stax.
Eerst liepen we een drietal rondjes opwarmingen. Een ronde is er 300 meter. Daarna uitgebreid stretchen. We waren met uitzonderlijk veel, zeker met een 40-tal lopers en dan heb ik de kleintjes nog niet meegeteld.
Daarna begon het echte werk. 5 keer 150 meter versnellen, 150 meter traag. Eindigen met 600 meter sneller lopen. En dat twee keer. Eigenlijk drie keer, maar Dirk en ik besloten dat twee keer wel ruim voldoende was voor onze eerste training.We hebben nog een rondje losgelopen en dat volstond.
Achteraf kreeg ik al aanwijzingen, ik "trek" blijkbaar niet genoeg op mijn armen, volgens de trainer een "typisch vrouwelijke fout". 'k Zal er eens op letten. Ik begon met lopen omdat ik dacht "daar komt niet veel techniek bij kijken", maar lap, daar heb je het al! :-)
We waren behoorlijk afgepeigerd, maar we vonden het beiden een aangename afwisseling op de gewone trainingen en we gaan zeker terugkomen. We kunnen er ook op donderdag lopen en op zondagmorgen wordt er aan de Blaarmeersen gelopen. Dat ga ik zeker ook eens meedoen!

10:52 Gepost door Loperke | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Oei, oei Ik hoop dat je er beter door gaat lopen. Te weinig trekken met je arm? Waar heeft hij het over?

Gepost door: Dafke | 12-01-05

Leuk hé die groepstrainingen. Veertig is een kleine groep, bij de Start2run sessies waren we met een goei 100 lopers! ;-)
Dat trekken op je armen helpt ook echt bij versnellingen zenne, 'k heb het zelf al gemerkt. En naar't schijnt helpen deze trainingen om je loopsnelheid te verhogen, ook op langere afstanden.

Gepost door: Pinnie | 13-01-05

Afgepeigerd Loperke,
afgepeigerd na een training mag niet, simpel weg mag niet op jouw (met alle respect) niveau. Ik veronderstel dat er in een groep van 40 wel kleinere groepen gevormd worden? Ik wil je voorstellen dan, van een groepje of zelfs twee, te zakken. Zelf een interval training moet je beëindigen met de idee: tiens, ik had nog eentje gekund.

Gepost door: Richard | 24-01-05

De commentaren zijn gesloten.