25-01-05

10 km en badminton

Amai, ik ben sportief geweest de laatste dagen, zo sportief zelf dat ik geen tijd gehad heb er verslag van te geven op mijn blogje...
 
Zondagmorgen, of eerder zondagmiddag gaan lopen. Lekker geslapen tot 12u (als je al eens wat langer weggeweest bent...) en dan direct schoentjes aan en naar de Watersportbaan. En het voelde fantastisch. Ik vertrok in stralend weer. 15 graden warmer en het was een mooie zomerdag geweest. Lekker zonnetje. Na een km of 2 was dat gedaan. Een ijzige wind op mijn linkerkaak die zowat bevroor, gecombineerd met wat fijne hagelsteentjes. Het was eens iets anders, maar aangenaam kun je het niet noemen. Gelukkig was een half rondje later het zonnetje weer terug.
 
Lopen is trouwens heerlijk als je de dag ervoor iets gedronken hebt. Lijkt de ideale katalysator om die giftige stoffen uit je lijf weg te werken.
 
Het was lang geleden dat ik nog eens alleen was gaan lopen. Arno Hintjes mocht me vergezellen op mijn looptochtje. Het ging zo lekker dat ik die 10 kilometer zonder moeite gelopen heb. Ik vraag me eigenlijk nog steeds af waarom ik er geen 15 gelopen heb. Zal iets met het opstekende hongergevoel te maken gehad hebben.
 
Ik had trouwens nog eens mijn hartslagmeter aan. Voor een keer had ik er geen last van. Maar toch deed dat ding raar. Hoewel ik de hele tijd aan hetzelfde tempo liep, gaf hij soms aan dat ik mijn hartslag te hoog was (meer dan 170) en soms gaf hij een hele tijd aan dat mijn hartslag te laag was (minder dan 130). Heeft een hele tijd zelfs op 85 gestaan. Vreemd hoor. Zou dat nu aan mijn hartslagmeter liggen of aan mijn hart? Ik hoop op het eerste! :-) Gemiddelde waarden en tijd kan ik niet weergeven, heb ergens halverwege mijn timer per ongeluk stilgezet.
 
Gisteren ben ik dan nog eens gaan badmintonnen. Badminton was de sport die ik voor het lopen het meeste deed. Héél leuk vind ik dat, alleen jammer dat er in Gent niet zo vaak terreintjes beschikbaar zijn. Tessa en ik bleken zeer aan elkaar gewaagd. Niet dat dat zo indrukwekkend is, maar allez... :-) Ik had een beetje gevreesd voor stijve spieren, maar dat valt nogal mee. Een beetje in de armen, maar dat zal wel niet voor al te veel hinder zorgen vanavond bij Stax, denk ik.

Tessa is trouwens vorige week gestart met het Start-2-Run-schema. Veel succes voor Tessa! Misschien loopt ze al de 20 km mee in Brussel... Ze heeft nog 4 maanden!

10:29 Gepost door Loperke | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Bedoelt ge da nen kater weggaat door te lopen of wa???

Gepost door: steffie | 25-01-05

ewel ja het helpt precies wel wat ja. Had niet echt een kater maar voelde toch wel wat giftige stoffen zitten en die loop je precies wel weg...

Gepost door: Loperke | 25-01-05

Jaja Steffie, lopen heeft meer positieve effecten dan dat je op het eerste zicht zou verwachten zenne... ;-)

Gepost door: Pinnie | 25-01-05

Nen kater voor het lopen is inderdaad ideaal al heb ik een keer moeten stoppen tijdens het lopen. Je mag een kater hebben, maar wel niet meer zat zijn :S. (Tussen haakjes, zaterdag in deinze 10 kilometer gelopen aan een record vantijd van 47min!)

Gepost door: Dafke | 25-01-05

@dafke amai, straffe tijd, dat haal ik nog lang niet! (niet dat ik denk dat dat ooit zal lukken

Gepost door: Loperke | 26-01-05

De commentaren zijn gesloten.