21-03-05

Blaarmeersenloop

Ik heb woord gehouden en de avond ervoor behoorlijk kalm geweest! Alleen wat aperitief mee gedronken. OK, ik heb niet echt "sportvoeding" gegeten, maar ja, ik blijf een amateurke, hé en genieten van het leven MOET!
'k Zat wel behoorlijk laat in mijn bed (3 uur) dus om half 9 er uit deed een beetje pijn. Maar het mooie weertje maakte alles goed. Inschrijven ging vlot en ook de weg naar de start vinden was opmerkelijk gemakkelijk. Ik was uiteraard weer zenuwachtig, belachelijk eigenlijk! :-)
 
Eén keer het startschot klonk en we 100 meter verder waren was dat al allemaal over. Mooi parcours gelopen op het domein van de Blaarmeersen. Hoewel er veel deelnemers waren liep ik na drie kilometer moederziel alleen en begon ik lichtjes paniekerig te worden, ik dacht echt dat ik de laatste was. Na 5 kilometer terug op de piste nog eens iemand kunnen voorbijlopen en toen zag ik ook dat er nog mensen achter mij waren, oef! Dan weer de hele tijd alleen gelopen tot ik vanaf de 8 kilometer de één achter de ander kon voorbijsteken. Blijkbaar was hun brandstoftankje leeg en het mijne niet. Als ik de meet ruik begin ik altijd te vlammen, hé! :-) Over de meet gekomen in 56:30. Onder het uur gebleven en dat was mijn bedoeling, dat is dus ruimschoots gelukt.

Het weer was werkelijk fantastisch. Zonnetje, lekker warm. Toch veel meer mijn weertype dan dat koude, natte, donkere weer. Deed echt deugd, dat eerste zonnetje op mijn smoel!

De organisatie was echt tot in de puntjes verzorgd! Heel veel vrijwilligers die de banen afsloten voor ons en ook nog voor de nodige aanmoedingen zorgden. Water werd er ook voorzien (maar hoe drink je nu eigenlijk uit een bekertje als je aan het lopen bent? Alle tips welkom, ik ben er in geslaagd één slok binnen te krijgen). Eén minpuntje: aan de meet is een sportdrankje echt wel welkom vind ik... Een beetje suikers...
 
Andere prestaties:
Ruben, de blinde loper wou per sé 10 kilometer lopen. Dat is hem gelukt ook. Hij heeft afgezien maar haalde de meet in iets meer dan een uur. Proficiat!
Dirk liep voor het eerst in zijn  leven 15 kilometer en deed dat probleemloos in ongeveer 1 uur en 17 minuten. Ook proficiat!
Van de andere Staxers weet ik niet zoveel, het merendeel zat trouwens in Spa om daar een wedstrijdje mee te lopen.
 
Foto's van de Blaarmeersenloop kan je zien op www.herregodts.be. Ik sta er ook tussen, zij het met een niet zo flatterende foto! :-) Je kan er ook een foto zien van Ruben en zijn begeleider. En nog veel meer.

10:41 Gepost door Loperke | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Ge drinkt daar niet uit! Ge giet dat enkel over uw hoofd uit!

En ge maakt vorderingen, genen slechten tijd medunkt!

Gepost door: Dafke | 21-03-05

Knappe prestatie! Bij mij was het iets minder: 4.3km in 25'12... Maar gezien het aantal trainingen van de voorbije weken valt dat nog redelijk mee... ;-)

Naar't schijnt moet je proberen om op het plastic bekertje te knijpen zodat je een "teutje" krijgt waardoor je gemakkelijker zou kunnen drinken. Maar ik spreek niet uit ervaring...

Gepost door: Pinnie | 21-03-05

super dat heb je echt wel knap gedaan zeg. Proficiat!!

Gepost door: Ruthje | 23-03-05

drinken een goede tip, je nijpt het bekertje plat bovenaan met 2 vingers en zo drink je veel makkelijker al lopende

Gepost door: paul | 09-04-05

De commentaren zijn gesloten.